Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bajai halászlé Banya módjára

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Böjt, Buli, Karácsony, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csukafej 0 ? ? ? ? ?
1 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
50 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
50 dkg kecsege ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 igény szerint gyufatészta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halakat megtisztítjuk, kifilézzük és feldaraboljuk, a pontyot beirdaljuk. A haldarabokat főzés előtt legalább három órával besózzuk és állni hagyjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, megfelelő méretű edénybe tesszük, rárakjuk a haldarabokat és a csukafejet, ráöntünk másfél liter vizet és nagylángon felforraljuk. Amikor már forr, ráhintjük a pirospaprikát és lobogva forraljuk 35 percet.
A levet külön kifőzött gyufatésztára merjük, a haldarabokat utána fogyasztjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)