Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ravigote mártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
adag bors 0 0 0 0 0 0
adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor tárkony 0 0 0 0 0 0
1 csokor turbolya 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borecetet a borssal, sóval és a mustárral elkeverjük, majd, cseppenként, hozzákeverjük az olívaolajat. Hozzákeverjük a többi, apróra vágott hozzávalót és hidegen tálaljuk.
Kocsonya, főtt fejhús, ökörszáj vagy hideg sültek mellé adjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)