Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párolt cékla

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Savanyú, Édes, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
75 dkg cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A jól megmosott céklát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. A felforrósított olajon megpirítjuk a finomra aprított lilahagymát, majd a céklát is belekeverjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a reszelt narancshéjat és kevergetve tovább pirítjuk. Ráöntjük a narancs levét és a vörösbort, majd fedő alatt puhára pároljuk. Végül a zsírjára sütjük. Ízlés szerin mézzel és kevés ecettel ízesítjük.
Párolt káposzta helyett kínálhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)