Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Forralt bor erdész módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Alkoholos italok 
Cimkék: Italok, Hideg téli napokra, Buli, Főtt, Édes, Meleg, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 teáskanál teafű 121 26 5.1 0.8 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
1 liter száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 maréknyi aszalt erdei gyümölcs 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A teafűből 2 dl vízzel teát főzünk, belecsavarjuk a narancs levét és fűszerzacskóban beletesszük a fűszereket, felfőzzük és 10 percig kis lángon forraljuk. Az aszalt gyümölcsökre öntjük a rumot és néhányszor átkeverve fél órát állni hagyjuk, majd a borba öntjük, forrpontig hevítjük, de nem forraljuk fel, belekeverjük a mézet és a leszűrt teakeveréket.
A gyümölcsöket vastag poharakba osztjuk és ráöntjük a bort.
Téli erdei séta vagy vadászat után tökéletes ital.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)