Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pezsgős párolt káposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Márton nap, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl száraz pezsgő 70 0 0 17.5 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 db birsalma 49 0.6 0.9 9.1 6.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A legyalult káposztát besózzuk és egy órát állni hagyjuk. A felhevített olajban megpattogtatjuk a köménymagot, majd a félfőre vágott, hagymát megpirítjuk benne. Hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott birsalmát és a kicsavart káposztát, megfűszerezzük és félpuhára pároljuk. Ekkor ráöntjük a pezsgőt és készre főzzük.
Ropogósra sült malac vagy libacomb méltó körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)