Sajtos rúd
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
50 dkg
margarin (70% zsírtartalmú) |
294 |
2.6 |
30 |
3 |
0 |
109 |
40 dkg
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet, margarint, tejfölt, és a sót összedolgozom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap a tésztát kettévágom, először egyik majd a másik felét készítem el.
A tésztát lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtom, és egy összekevert tojással lekenem a tetejét, rászórom a reszelt sajtot, majd derelye vágóval kívánt méretre /kb. 8cm x1,5cm/ vágjuk fel. Zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)