Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós zsemlefelfújt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Hétköznapi vacsora, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Böjt, Csőben sült, Édes, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek, Tojás, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsemléket kockára vágjuk és sütőben aranybarnára sütjük. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal elkeverjük. Leöntjük vele a zsemlekockát és hagyjuk, hogy jól beszívja a levet. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A túrót áttörjük és összeforgatjuk a maradék cukorral és csipet sóval habbá vert tojásfehérjével, óvatosan belekeverjük a beáztatott zsemlét és a mazsolát. kivajazott, zsemlemorzsával behintett tepsibe öntjük, elsimítjuk a tetejét és 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Kockára vágva, meglangyosított baracklekvárral vagy karamell öntettel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)