Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kisbíró pecsenyéje

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Párolt, Római tál, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
8 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéscombot ujjnyi csíkokra vágom, a zöldségeket felkockázom, a chilit kimagozom és apróra vágom. A többi hozzávalót, a bor kivételével, összekeverem és ráöntöm a feldarabolt alapanyagokra, jól átforgatom és egy éjszakára hűtőbe teszem. Ismét átkeverve beáztatott római tálba teszem, majd aláöntöm a bort. A fedőt rátéve hideg sütőbe teszem és egy órát, 175 fokon párolom. Ekkor a fedőt levéve, még fél órát sütöm. Időnként a levével locsoljuk meg.
Friss, puha kenyeret adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)