Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pityu pöspökkenyere

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Édes, Gabonafélék, Gyümölcsök, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
15 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
25 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojások sárgáját a fele cukorral, a citromhéjjal és a rummal habosra keverjük. A maradék cukorral és sóval keményre felvert tojásfehérjét a liszttel felváltva belekeverjük. Végül beleforgatjuk a mandulalapocskát és a mazsolát. Vajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Ha nagyon barnulna a tetejét sütőpapírral takarjuk le.
Rácsra borítva hagyjuk kihűlni és szeletelés előtt vaníliás porcukorral hintsük meg.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)