Pityu pöspökkenyere
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
25 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 evőkanál
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kiskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
25 dkg
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tojások sárgáját a fele cukorral, a citromhéjjal és a rummal habosra keverjük. A maradék cukorral és sóval keményre felvert tojásfehérjét a liszttel felváltva belekeverjük. Végül beleforgatjuk a mandulalapocskát és a mazsolát. Vajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Ha nagyon barnulna a tetejét sütőpapírral takarjuk le.
Rácsra borítva hagyjuk kihűlni és szeletelés előtt vaníliás porcukorral hintsük meg.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)