Burgonyakrokett
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
6 dkg
rétesliszt |
349 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
3 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
1 késhegynyi
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját és a szerecsendiót. Ízlés szerint sózzuk, majd ujjnyi vastag rudakká alakítjuk. Tetszés szerinti hosszúságúra vágjuk és zsemlemorzsában meghempergetve, középforró olajban, aranybarnára sütjük.
Önmagában sajttal megszórva is tálalhatjuk, így a gyerekek kedvence némi ketchuppal, de igazából mártásos húsok, szaftos vadak mellé való köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)