Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vagdalt libamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Márton nap, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
3 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 db libamell 198 18.5 13.6 0.3 0 84
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A libamellet a csontról óvatosan lefejtjük, vigyázzunk, hogy a csont maradjon épen. A mellhúst, ha nem nagyon zsíros, a bőrt is, a vízben áztatott zsemlével és a kétféle hagymával, kétszer átdaráljuk, majd a két tojással, sóval, borssal és evőkanálnyi libazsírral jól elkeverjük. A húsmasszát visszaigazítjuk a mellcsontra. Tojássárgával lekenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Egy tepsibe deci vizet öntünk, beletesszük a megformázott mellet és leöntjük a megolvasztott, de nem forró zsírral. 175 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve, a hőt 190 fokra emelve, a levével locsolgatva 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Vékony szeletekre vágva, burgonyapürével és almakompóttal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)