Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tepertős-túrós rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
25 dkg tepertő 335 13.7 30.8 0.3 0 90
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
4 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
igény szerint zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tepertőt apró darabokra felvagdalom, majd a túróval, a darával, a tojássárgával és a tejföllel masszává keverem, ízlés szerint sózom, borsozom. Félreteszem és a zsírt meglangyosítom. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott zsírral, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozom. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és zsírral bekent sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem zsírral elkevert tejföllel és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm.
Kitűnő sör vagy borkorcsolya, de némi savanyúkáposztát kínálva mellé igazi téli vacsora.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)