Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajttal és baconnal töltött pulykamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Bundázott , Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint erős pista ? ? ? ? ? ?
5 dkg füstölt sajt (zalai) 60 2.8 2.9 5.1 0 11
4 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Klopfoljunk ki a nagy szelet pulykamelleket, sózzuk, borsozzuk és megkenjük vékonyan erős pistával. Tegyünk a húsok felére egy szelet füstölt sajtot és bacont , hajtsuk össze, tűzzük össze fogpiszkálóval.
A burgonyát lereszeljük, tojással, liszttel, és összetört fokhagymával összekeverjük, és ebbe
forgatjuk a pulykamelleket. Lassú tűzön sütjük.
Figyelni kell, hogy ne száradjon ki.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)