Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Udvarhelyi bárányborda

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Húsvét, Bálint nap, Buli, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 kávéskanál tárkony 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
30 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kg báránygerinc 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot feldaraboljuk, majd kevés sós vízben roppanósra pároljuk, leszűrjük és félre tesszük. A paradicsom héját lehúzzuk és kicsumázva kockára vágjuk. A bacont és a hagymát finomra metéljük. A szalonnát zsírjára sütjük, megpároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomkockákat és addig főzzük, amíg a paradicsom összeesik. Belekeverjük a finomra vágott petrezselyem felét, a többi zöldfűszert , a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, majd összeforraljuk. Ekkor belekeverjük a babot és rövid lére sütjük. A felszeletelt báránybordát gyengéden kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajba megsütjük. Ne süssük túl, nem baj, ha a szeletek belseje rózsaszínű. A bárányszeleteket előmelegített tálra tesszük, a ragut rákanalazzuk, megszórjuk a maradék petrezselyemmel és körülrakjuk sült újburgonyával.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)