Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Thai üvegtészta-saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Csípős, Halak, Tésztafélék, Zöldség, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
1 evőkanál kínai ötfűszekeverék 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál gyömbérpor 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg üvegtészta 0 ? ? ? ? ?
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 evőkanál halszósz 0 ? ? ? ? ?
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halat vágjuk kockára és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Hagyjuk állni húsz percet. Az üvegtésztát öntsük le bő langyos vízzel. Az uborkát és a répát vékony csíkokra, a kétféle paprikát kis kockára vágjuk. A felhevített olajban, egy perc alatt, megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzákeverjük a halat. Hirtelen átsütjük, nem baj, ha a közepe nem sül át és hozzáöntjük a szója- és a halszószt, valamint a lime-ok kifacsart levét. Kapcsoljuk ki a lángot, keverjük a halhoz a zöldségeket és a kissé rövidebb darabokra vágott, lecsöpögtetett tésztát.
Tíz perc pihentetés után tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)