Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos keksz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Advent, Csőben sült, Sós, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
15 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a vajat és 10 deka sajtot, a tejföllel és némi sóval tésztává gyúrunk. Késfok vastagra nyújtjuk. Derelyevágóval kockára vágjuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. A felvert tojással lekenjük, majd sóval és a maradék sajttal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)