Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kertészleves hidegen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál zellerzöld ? ? ? ? ? ?
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 maréknyi újburgonya ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a zöldjével együtt felkarikázott hagymát. Rádobjuk a darabokra vágott zöldségeket, a megroppantott fokhagymát, a spenótot és a zellert, szárastól. Kicsit átforgatjuk, majd felöntjük 7 deci vízzel. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Ha kész botmixerrel összepürésítjük és belekeverjük a tejszínt. Behűtve tálaljuk a finomra vágott petrezselyemmel meghintve.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)