Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szecsuáni kínai kel saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Édes, Csípős, Hideg, Savanyú, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál földimogyoró olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 fej kínaikel 16 1.2 0.3 2 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kínai kelt gondosan megmossuk, a levelek között lehet lakó és föld, majd vékony csíkokra vágjuk. A póré fehér részét vékonyra karikázzuk. Az olajat felhevítjük és az ujjnyi gyömbérdarabot lerezelve, a fokhagymát és chilit, apróra kockázva, beledobjuk. Kevergetve egy percig sütjük, majd, a lángot eloltva, ráöntünk két kupica vizet. Beleszórjuk a cukrot, hozzáöntjük az ecetet, megsózzuk és addig kevergetjük, amíg minden feloldódik. Összeforgatjuk a hagymával és a kellel, majd néhányszor átkeverve, tálalás előtt, egy-két órát hűtőben érleljük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)