Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt csirkemell salátával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Buli, Bálint nap, Alufólia, Wok, Hideg, Húsfélék, Sütés nélkül, Főzés nélkül
Hozzávalók

Galambbegy saláta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
3 teáskanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
8 db koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db uborka  12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 maréknyi galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Füstölt csirkemell
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 dkg jázmin tea 0 ? ? ? ? ?
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
10 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 teáskanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Galambbegy saláta
Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk le, az újhagymát vágjuk vékony karikára, a répát reszeljük le, a salátát mossuk meg és szárítsuk le, végül a paradicsomot negyedeljük fel. A hozzávalókból készítsünk öntetet és a zöldségekkel összeforgatva, frissiben tálaljuk.

Füstölt csirkemell
A lebőrözött, kicsontozott csirkemell minden oldalát kenjük be, vékonyan, szezámolajjal.
A wok aljára helyezzünk 2 réteg alufóliából vágott kört, mely az edény feléig érjen. Az összekevert rizs, tea, cukor keveréket halmozzuk bele és tegyük takaréklángra. Amikor füstölni kezd, a rácsra helyezett csirkemellet tegyük fölé és szorosan fedjük le az edényt. Negyed órát hagyjuk a lángon, majd kapcsoljuk le a tüzet és hagyjuk kihűlni. A teljes kihűlésig ne vegyük le a fedőt. A füstölés közben gondoskodjunk a jó szellőztetésről és véletlenül se hagyjuk magára, amíg a láng ég.
Tálalás előtt szeleteljük fel hajszálvékonyan a csirkehúst, legyező alakban tegyük a tányérra és a melléhalmozott salátával adjuk asztalra.
Igazi különlegesség.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)