Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöld salsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Mártások, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Csípős, Savanyú, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 db zöldparadicsom, tomatillos 0 ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldpaprikákat platnin süssük át és a bőrét húzzuk le, majd magozzuk ki. A hagymát és a chilit vágjuk darabokra, a tomatillost negyedekre. Az összes hozzávalót tegyük turmixgépbe és keverjük a kívánt állagúra.
Tálalás előtt egy napra hűtsük be.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)