Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos pogácsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Kártyaparti , Teaparti, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Sós, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg szárazkolbász 274 16.3 22.9 0.3 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kolbászt daráljuk le és a finomra vágott vöröshagymával és a zellerszárral süssük össze. Ha kihűlt, keverjük össze a sütőporral elkevert liszttel, a reszelt sajttal és a többi hozzávalót is belegyúrva készítsünk rugalmas tésztát. Mogyorónyi golyókat formálva tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített, 200 fokos sütőben süssük aranybarmára.
Sör vagy bor mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)