Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Provanszi fekete vaj (tapenade)
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
3 db szardella ? ? ? ? ? ?
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 üveg kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 üveg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal
8 evőkanál tapenade-ot elkeverünk a fűszerkeverékkel és tálalásig behűtjük. A tonhalat vastag szeletekre vágjuk, borsozzuk, az egyik citrom levével megcsepegtetve, 20 percre félretesszük. olívaolajjal megkenve, közepes magasságra helyezett grillrácson, mindkét oldalát megsütjük. A külseje legyen barna, de a közepe rózsaszínű. a halszeleteket sütés után sózzuk, majd a tetejükön elosztjuk a tapenad-ot.
Citromgerezdekkel és párolt rizzsel tálaljuk.

Provanszi fekete vaj (tapenade)
A magozott fekete olívát, a lecsepegtetett kapribogyót (kis üveg) a botmixer poharába öntjük, hozzáadjuk a szardellafilét és a mustárt. Kissé összezúzzuk, majd az olívaolajjal is átkeverjük. Figyeljük, hogy kissé darabos maradjon. Pirítósra kenve, mártogatósnak adhatjuk vagy húsokat tölthetünk vele.
Olívaolajjal leöntve, hűtőben két hétig is eláll, ha megmarad.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)