Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagyományos salsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Főétel mellé, Zöldség, Reform konyha, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Csípős, Hideg, Sós, Savanyú
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 doboz zöld chili 0 ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg és a csumájukat kivágva, vágjuk apró darabokra. A lecsepegtetett zöld chilit és a vöröshagymát szintén metéljük finomra és keverjük hozzá a paradicsomhoz. Ízesítsük sóval, borssal és csavarjuk rá a lime levét. Végül keverjük el az olívaolajjal és jól hűtsük be tálalásig.
Botmixerrel ízlésünknek megfelelő állagúr törhetjük, ha nem szeretjük darabosan.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)