Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Trieszti káposztás bableves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
50 dkg füstölt hús 366 17.2 33 0.1 0 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
10 dkg árpagyöngy 350 9 1.4 75 20.7 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
40 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A babot és a füstölt húst (vegyesen használjunk körmöt, farkat, fület) áztassuk be egy éjszakára. Másna egy evőkanál felforrósított olajba zúzzuk bele a fokhagymát, majd öntsük fel két liter vízzel. Adjuk hozzá a füstölt húst és a babot. Közben áztassuk be a a gerslit és egy óra múlva adjuk a leveshez. Ha majdnem megpuhult keverjük bele a maradék zsírból és lisztből készült rántást és a savanyúkáposztát. Negyed óra főzés után elkészül. Borsozzuk és sózzuk ízlés szerint.
Tálalás előtt a húsokat csontozzuk ki és vágjuk kockára.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)