Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tengeri márna olajbogyóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Buli, Karácsony, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db márna ? ? ? ? ? ?
igény szerint olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy kis üveg magozott olajbogyót, a mustárral, az olaj felével, a citrom lereszelt héjával és a kicsavart levének felével, két gerezd fokhagymával botmixerrel zúzzunk péppé. Sózzuk, borsozzuk. A masszát kanalazzuk a megtisztított, kibelezett tengeri márnák hasüregébe, majd tegyük őket tepsibe. Szórjuk rájuk a vékony csíkokra vágott paprikát, egy marék apróra vágott, fekete olajbogyót, a finomra vágott 3 gerezd fokhagymát és locsoljuk meg citromlével és olívaolajjal, természetesen sót és borsot is hintsünk a tetejére. Előmelegített 170 fokos sütőben negyed órát süssük.
Párolt rizzsel és spenóttal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)