Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Naan kenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 csomag élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 evőkanál koriander 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ghí ? ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1.5 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
80 adag liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meglangyosított tej felében keverjük el az élesztőt és a cukrot. Ha felhabosodott adjuk a sóval és sütőporral összeszitált liszthez. Gyúrjuk hozzá a maradék tejet, a ghít, a tojást és a joghurtot, majd az olaj felével bekenve hagyjuk duplájára kelni. Ez kb. egy óra. Vágjuk hat egyenlő résre és formáljuk gombóccá, majd a két végét meghúzva, alakítsuk ovális lepénnyé. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve, a maradék olajjal kenjük le és hintsük meg a korianderzölddel. 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Úgy húsz perc alatt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)