Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsgombócok póréágyon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
60 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulyka felső combot ledaráljuk, majd összegyúrjuk a tojással, rozmaringgal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Diónyi gombócokká alakítjuk és középforró olajban megsütjük. Lecsepegtetve félretesszük. A zöldjének egy részével együtt felkarikázzuk a pórét, majd az olajon megpároljuk. Ha összeesett, meghintjük a kakukkfűvel és felöntjük a tejföllel és a tejszínnel. Sózva, borsozva, addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Tepsibe terítjük, majd rárakosgatjuk a húsgolyókat. Meghintjük a reszelt sajtokkal és 170 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt átsütjük.
Párolt rizst ajánlok mellé köretnek. Kitűnő vendégváró, előre elkészíthető, csak sütni kell frissen.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)