Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bélszín mézes mustármártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Húsfélék, Sós, Meleg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 szelet bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érlelt bélszínt 4 vastag szeletre vágjuk. A hússzeleteket a felforrósított olajban süssük meg, oldalanként 2-5 percig, attól függően, hogy mennyire szeretjük véresen. A húst vegyük ki és tartsuk melegen. A serpenyőbe dobjuk a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és ráöntve a többi hozzávalót felforraljuk. A lángot kicsire véve a mártás sűrűsödéséig forraljuk, közben kevergessük. A mártással leöntött húst szórjuk meg finomra vágott petrezselyem zölddel.
Sült burgonyát és párolt zöldséget adhatunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)