Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás galamb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg olasz kolbász 0 ? ? ? ? ?
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
50 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
6 db galamb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A galambok mellét fejtsük ki, a galamb többi részét tegyük el. Kitűnő levest főzhetünk belőle. A mellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, barnára sütjük. A galambmellet félretéve, a megmaradt sütőzsiradékban megpirítjuk a bacont, lecsepegtetve félretesszük ezt is. Végül az inkább darabokra, semmint szeletekre vágott kolbászt, süssük pirosra. Adjuk hozzá a bacont, a néhány vágással, rövidebbre aprított káposztát és fűszerezzük a zúzott fokhagymával, a köménymaggal. Sózzuk és borsozzuk meg, majd tíz percig, kevergetve pirítsuk. A keverék felét terítsük tűzálló tálba, igazgassuk el a tetején a galambmelleket, majd fedjük be a többi káposztával. Öntsük alá a sört és fedjük le. A sütőt, úgy melegítsük elő 175 fokra, hogy a sütőrácsot nem hagyjuk benne. A tálat, a hideg rácson tegyük a sütőbe, így biztos nem pattan el, majd süssük 75 percig.
Forrón tálaljuk, barna kenyeret és sört adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)