Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nyalóka sütemény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Buli, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint ételszinezék 0 ? ? ? ? ?
30 adag liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 adag margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a cukrot és a sót összeszitáljuk. A hideg vajat kockára vágjuk, majd gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk a lisztes keverékkel. Osszuk a tésztát három részre. Végül a két tojássárgájával elkeverünk két evőkanál jéghideg vizet, ezt is három részre osztjuk és két részt különböző színű ételfestékkel elkeverünk. A morzsára öntve tésztává dolgozzuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg, mert akkor a tésztánk nem lesz omlós. Végül a három, színes tésztát fóliába tekerve tegyük a hűtőbe. Egy órára, de lehet egy éjszakára is. A hűtőből kivett tésztát, lisztezett deszkára téve kezdetben inkább ütögetve, semmint gyúrva kezdjük lapítani, végül fél centi vastag vagy vékonyabb lappá nyújtjuk. A tésztákat egymásra terítjük és feltekerjük, majd centis szeletekre vágjuk. Az előzetesen beáztatott bambuszpálcákat lecsepegtetjük és oldalról tésztakörökbe szúrjuk. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Kedvünk szerint a kihűlt korongokat olvasztott csokoládéval vagy lekvárral becsíkozhatjuk. Tálaljuk úgy, hogy fél fej káposztát alufóliába csomagolunk és a pálcákat bele szúrjuk. A süti szerintem borzalmas, de a gyerekek mégis imádják.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)