Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabsaláta olívával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
40 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Sós vízben főzzük tíz percig a babért, a fokhagymát, pár szem egészborssal, majd a fűszereket halásszuk ki és a megtisztított, feldarabolt főzzük a lében roppanósra. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább. Tegyük tálba a finomra vágott hagymát, a félbe-negyedekbe vágott koktélparadicsomot és a fekete, lehetőleg magozott olajbogyót. Az olajból, az ecetből, ízlés szerint sózva, borsozva, habverővel keverjünk dresszinget és a salátára öntve, forgassuk össze.
Hidegen tálaljuk, de ne hagyjuk állni, így a hozzávalókat hűtsük le előre. A finomra vágott bazsalikommal díszítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)