Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizses-babos tortilla

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Göngyölt, Töltött, Sós, Csípős, Zöldség, Tésztafélék, Gabonafélék, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 db tortilla 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst főzzük meg és hagyjuk kihűlni vagy maradékot használjunk. A babot és a kukoricát csepegtessük le és a babot öblítsük le. A chilit, kimagozva, metéljük finomra. Az újhagymát, zöldjével együtt vágjuk vékony karikákra. A paradicsomot magozzuk ki és vágjuk apró kockára. Forgassuk össze a hozzávalókat, közben ízesítsük sóval, borssal és a lime kicsavart levével. A tortillalapokat kenjük meg vékonyan olajjal és serpenyőben melegítsük át. Hosszanti csíkban töltsük be a tölteléket és a két szélét hajtsuk rá. A tetejére kanalazzunk tejfölt és szórjuk meg reszelt sajttal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)