Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Körte leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
3 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
80 dkg körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szegfűszeget és a fahéjat a vörösborba dobjuk és felfőzzük, ha a felére beforrt egy liter vízhez szűrjük. a meghámozott, kicsumázott és feldarabolt körtéket a vízbe tesszük és roppanósan puhára főzzük. Közben, a csipet sóval és mézzel ízesítjük. Végül a leves levéből egy merőkanálnyit elkeverünk a tejszínnel és a liszttel, majd a levesbe visszaöntve kiforraljuk.
Hidegen kínáljuk, tejszínhabrózsával és citromfűlevélkével díszítve.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)