Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rakott kerekrépa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg kerekrépa 0 ? ? ? ? ?
50 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
15 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
15 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykacombot kicsontozzuk és lebőrözzük. A bőrt és a csontot sós vízben 10 percig főzzük, majd az almareszelőn legyalult kerekrépát hozzáadjuk és puhára főzzük. Végül lecsepegtetjük, a csontot és a bőrt kidobjuk. A pulykahúst apró kockára vágjuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a pulykahúst, kevergetve, fehéredésig sütjük rajta. Fűszerezzük a paprikával és azonnal felöntjük kevés vízzel. Fűszerezzük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt puhára pároljuk. A rizst a szokásos módon megfőzzük. A rizst és a pörköltet elfelezzük, a répát három részre osztjuk. A répa első részét tepsibe simítjuk, ráterítjük az első réteg pörköltet, majd a rizst. Újból répa, rizs és pörkölt következik. A tetejére a répa megmaradt részét tegyük. Rákenjük a tejfölt és megszórjuk a reszelt sajttal. 170 fokos, előmelegített sütőben 20 percig vagy a sajt pirulásáig süssük.
10 perc pihentetés után, kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)