Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grúz almás céklasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Böjt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Édes, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
3 fej cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A céklát és a zellert meghámozzuk és nyersen, a reszelő durva fokán lereszeljük. Egy evőkanál mézzel, a citrom levével és sóval, borssal ízesítve félretesszük pihenni, legalább egy éjszakára. Másnap, a diót szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk. Az almát, héjastól, lereszeljük. A céklás keveréket lecsepegtetjük és belekeverjük az almát és a diót. Összeforgatjuk a maradék mézből, mustárból és kefírből készített öntettel. Szükség szerint utánízesítjük és néhány órás érlelés után, hidegen tálaljuk.
Előételként pirítóssal, főételnek szárazabb sültek, pl. pulykamell, karaj mellé kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)