Grúz almás céklasaláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
2 dl
kefír |
52 |
3 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 maréknyi
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
1 fej
zeller |
31 |
1.4 |
0.3 |
5 |
4.2 |
0 |
2 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
3 fej
cékla |
31 |
1.3 |
0.1 |
5.9 |
2.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A céklát és a zellert meghámozzuk és nyersen, a reszelő durva fokán lereszeljük. Egy evőkanál mézzel, a citrom levével és sóval, borssal ízesítve félretesszük pihenni, legalább egy éjszakára. Másnap, a diót szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk. Az almát, héjastól, lereszeljük. A céklás keveréket lecsepegtetjük és belekeverjük az almát és a diót. Összeforgatjuk a maradék mézből, mustárból és kefírből készített öntettel. Szükség szerint utánízesítjük és néhány órás érlelés után, hidegen tálaljuk.
Előételként pirítóssal, főételnek szárazabb sültek, pl. pulykamell, karaj mellé kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)