Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szalonnás, hagymás rántotta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Sörözés, borozás, Előételek, Reggeli, Szabadban, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott szalonnát serpenyőben ízlésünk szerint kisütjük. A pörcöt kivesszük a zsírból és a félkarikára vágott hagymát megpároljuk benne. A tojásokat sóval, borssal felverjük. A kisült szalonnát a serpenyőbe visszatesszük, majd a tojást ráöntjük. Kevergetve, emelgetve a kívánt állagúra sütjük.
Pirospaprikával meghintve, paradicsommal, zöldpaprikával és friss puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)