Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizssaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Párolt, Édes, Csípős, Hideg, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 doboz mandarinkonzerv ? ? ? ? ? ?
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
40 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst puhára főzzük, lehűtjük. A pórét megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. Leforrázzuk és lecsöpögtetjük. A mandarin és az ananász levét leöntjük. Az ananász levét felfogjuk, apróra feldaraboljuk.
A majonézbe keverünk 1 dl ananászlét, majd sóval, cayenne-i borssal és curryval fűszerezzük.
Összekeverjük a rizst a gyümölcsökkel és a pórészeletekkel, majd beleforgatjuk a majonézes mártásba. Lefedve legalább egy órát érleljük.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)