Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillen párolt spárga

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Szabadban, Böjt, Sült, Grillsütő, Alufólia, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomó spárga 16 2 0.1 1.8 1.5 0
4 kávéskanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 teáskanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 réteg alufóliából négy lapot készítünk. Elosztjuk rajtuk a megtisztított spárgát, megszórjuk sóval, borssal, egy csipet cukorral, majd rákenjük a vajat és lezárjuk a fóliát, a szélét többször visszahajtva. A utolsó rész lezárása előtt beleöntjük a bort is. A fóliatasakokat a grill hűvösebb részére helyezzük, néhányszor megforgatva, negyed óra alatt, készre pároljuk a spárgát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)