Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros, almás tojássaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
4 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojást keményre főzzük, majd felszeleteljük. Az almát kicsumázva, de héjastól apró kockára vágjuk, a hagymát zöldjével együtt felkarikázzuk. A kefírt elkeverjük a finomra metélt kaporral, a zúzott fokhagymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül a hozzávalókat kíméletesen összeforgatjuk.
Hidegen tálaljuk, rozskenyeret kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)