Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csokoládés szuflé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Desszert, Édességek, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
20 dkg kristálycukor 400 0 0 99.9 0 0
6 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
12.5 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
15 dkg margarin (70% zsírtartalmú) 294 2.6 30 3 0 109
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy lábasban vizet forralunk és felette, egy tálban, megolvasztjuk a margarint, a csokit és folyamatosan kevergetjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojássárgáját a porcukorral habosítjuk. Hozzáadjuk a csokis masszához, majd a darált mandulát is belekeverjük és a 4 tojás felvert fehérjét is hozzáadjuk. Kis szuflé sütőket kivajazunk és a masszát beletöltjük, kb. feléig. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a masszát kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. A tetejére krémet kanalazunk.
A krémhez a cukrot megolvasztjuk és hozzáadunk 1,5 dl tejszínt. Hagyjuk kihűlni, majd felverjük a 2 dl tejszínt és összekeverjük vele.
A cukor olvasztásnál, beolajazott üvegen elkenünk némi olvasztott cukrot és amikor megdermed, ezt rakjuk a krém tetejére díszítésként.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)