Kása féle háromszög
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
reszelt sajt |
366 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
0 |
igény szerint
szezámmag |
639 |
26.3 |
54.8 |
9.4 |
12.6 |
0 |
1 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
25 dkg
sütőmargarin |
618 |
0 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
4 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1,5 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
80 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
igény szerint
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel, evőkanálnyi sóval és az olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipót csinálunk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat megkenjük a következő krémmel: 3 tojássárgáját kikeverjük a margarinnal és kevés sóval. A tésztát úgy tekerjük fel, mint a bejglit, és háromszög alakban vágjuk fel. Fél óráig állni hagyjuk, hogy megkeljen. Ne rakjuk szorosan egymás mellé, mert megdagadnak. Mielőtt beraknánk a sütőbe, megkenjük 1 tojássárgája és 1 kanál tejföl keverékével. Megszórjuk szezámmaggal, vagy reszelt sajttal, vagy köménnyel. A tepsi aljára tegyünk sütőpapírt!
A krémbe keverhetünk pizzakrémet is, és sajttal megszórva pizzás háromszöget süthetünk!
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)