Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cukkinis lasagne

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 dkg kolozsvári szalonna 0 ? ? ? ? ?
3 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
30 dkg lassagne lap 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet pirítsuk világosra a vajon és öntsük fel a tejszínnel. Addig keverjük amíg csomómentes nem lesz. Ha nagyon sűrű lenne adjunk hozzá tejet. Sűrű de folyós állagúnak kell lennie.
A tepsit vajazzuk ki és rakjunk le egy sor tésztát. Kanalazzunk rá paradicsomszószt, majd rakjunk rá egy réteg hosszában felszeletelt cukkinit(én uborkagyalun gyalulom le, mert így lesz szép vékony). Fedjük egy sor tésztával. Rétegezzük a hozzávalókat(szalonna, paradicsomszósz, vajas mártás, cukkini)addig amíg tart, de az utolsó réteg tészta tetejére maradjon egy kevés vajas mártás. Végül a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süssük kb 30 percig. Nagyon finom és gyors étel. Tovább tart leírni mint megcsinálni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)