Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cantuccini

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Advent, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál amaretto 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tej kivételével gyúrjuk össze a hozzávalókat (a mandula tisztított, egész) és formáljuk 3 ujjnyi széles, két ujjnyi magas rúddá. Kenjük le a tetejét tejjel és toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe. 20 perc sütés után vegyük ki és vágjuk ujjnyi szeletekre. Tegyük vissza, a kikapcsolt sütőbe és hagyjuk még fél órát száradni.
Az olaszok borba mártva eszegetik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)