Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldborsós-baconos tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
10 dkg edámi sajt 261 2.8 26.2 3.1 0 96
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apró kockára vágott bacont ropogósra sütjük. majd a zsírból kivéve félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a lereszelt répát és a vékonyra karikázott újhagymát. Hozzákeverjük a borsót, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. Puhára főzzük. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemzölddel, felöntjük a tejszínnel, végül belekeverjük a reszelt sajtokat. Összeforgatjuk, az időközben, előírás szerint megfőzött tésztával.
Frissiben tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)