Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabos répasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Szabadban, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 csokor sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot sóval, néhány szem borssal, fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben roppanósra fűzzük. Hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljon tovább és ujjnyi darabokra vágjuk. A répát és az almát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát, zöldjével együtt felkarikázzuk. A majonézből és a joghurtból só, bors hozzáadásával, öntetet keverünk. Beleforgatjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet és a zöldségeket.
Behűtve tálaljuk.
Grillezett haloumi sajt mellé ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)