Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Padlizsános túrós lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
20 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
12 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és csipetnyi sóval, majd egy tojást és kevés vizet hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, hűtőben, egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A felhevített olajon átpirítjuk a felkockázott padlizsánt és a cukkínit, közben a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük. Hagyjuk langyosra hűlni. A túrót elkeverjük a tojások sárgájával és a zöldségkeverékkel, majd óvatosan hozzáforgatjuk, a csipet sóval, keményre vert tojáshabot. A tésztát lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk, kibélelünk vele egy kerek piteformát. Belesimítjuk a túrós ragut, megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Előételnek vagy borkorcsolyának kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)