Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Duplababos oldalas kemencében

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 1800 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Kemence, Lassan sütött, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg barnarizs 0 6.7 2.8 81.3 10.2 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
20 dkg fejtett bab 164 10.8 0.4 29 12.5 0
30 dkg fekete bab 0 ? ? ? ? ?
1 kg füstölt oldalas ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fekete babot és az oldalast előző este beáztatjuk. Másnap az oldalast feldaraboljuk, egy-két csontnyira. A hagymát félfőre, a paradicsomot kockára vágjuk. Minden hozzávalót összekeverünk és cseréptálba teszünk. Óvatosan sózzuk, mert az oldalas is sós. Felöntjük, annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje, majd a tálat lefedve, a hűlőfélben lévő kemencébe tesszük. Másnap délben kivesszük és tálaljuk.
Hát, nem egy könnyű nyári étek, de az íze fenséges!
Kemence híján, alacsony hőfokon, sütőben is elkészíthető.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)