Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mentás zöldborsósaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 kávéskanál rózsabors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldborsót kevés cukorral és sóval ízesített vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetve félre tesszük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk, a petrezselymet és a mentát finomra vagdaljuk, a sajtot durvára reszeljük. A lime levéből, lereszelt héjából, némi sóból az olívaolajjal öntetet keverünk, majd a hozzávalókkal összeforgatjuk.
Tálaláskor hintsük meg gorombára őrölt rózsaborssal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)