Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sütőtökös-diós pite

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Adventi receptverseny, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Csőben sült, Advent, Szilveszter, Farsang
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
25 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
12 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
15 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
25 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a sóval, a vajjal és a cukorral morzsoljuk el , majd a 3 tojássárgájával és a tejföllel gyúrjuk tésztává. Fóliába tekerve, tartsuk hűtőben, egy órát. Vágjuk szét kétharmad-egyharmad arányban, majd a nagyobbik részt nyújtsuk vékonyra és terítsük tepsibe. Kenjük meg a leturmixolt, előzőleg megsütött tökkel, majd simítsuk rá a darált dió, cukor, fahéj és felvert tojásfehérje keverékét. A maradék tésztából készült csíkokkal rácsozzuk be a tetejét. Kenjük le a tetejét teáskanálnyi vízzel felvert maradék tojássárgájával. 175 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt süssük meg, majd kihűlés után, kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)