Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt halas tészta zöldségekkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Koleszban főztük, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
1 doboz zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 doboz sprotni 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sprotni olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Puhára pároljuk, majd belekeverjük a fűszereket és a többi zöldséget. Felöntjük a tejszínnel és beleforgatjuk a villával összetört halhúst. Összeforraljuk, majd elkeverjük, az időközben, előírás szerint, kifőzött tésztával. A finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva, azonnal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)